Translate

BİTCOİN KAZANMA

İŞYERİ HEMŞİRELİĞİ ( DSP ) HAKKINDA HERŞEY





   Arkadaşlar Bu Konumda İşyeri Hemşiresi olacak adayların sorularına cevap vereceğim daha doğrusu İşyeri Hemşiresi olmak isteyen adayların neler neler yapması nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatacağım.

1. İşyeri Hemşireliği sınavına gireceğim ne yapmam gerekmektedir ?

   İşyeri Hemşireliği sınavına girmek isteyen arkadaşlar öncelikle hangi bölümden mezun olduklarına bakılması gerekmektedir. Resmi gazetenin ilgili sayısında yapılan açıklamaya göre yönetmelikte İşyeri Hemşiresi yerine "Diğer Sağlık Personeli" ifadesi yer almaktadır. Buna göre İşyeri Hemşireliği eğitimine katılımı şartı için Katılacak adayların lise ,önlisans ve Lisans Mezunları Diplomalarında aşağıdaki bölümlerin tam ve açık şekilde yazması gerekmektedir.

Uygun örnek; .......Üniversitesi Sağlık programları Hemşirelik Bölümünden mezundur. Vb. Şekilde.

Uygun Değil: .......Üniversitesi Sağlık programları Anestezi Bölümünden mezun.
Uygun Değil: ...... Okulu EBE HEMŞİRELİK bölümünden mezun.

BAŞVURU YAPACAK ARKADAŞIN DİPLOMASINDA YAZMASI GEREKEN:

* ATT
* Hemşire
*Sağlık Memuru
*Çevre Sağlığı Teknisyeni

Yukarıdaki Bölümlerden mezun arkadaşlar İşyeri Hemşireliği ( DSP ) eğitimine başvurabilirler.


2. Yukarıdaki Şartları Sağlayan aday adaylarının yapması gerekenler şunlardır;

     Öncelikle bulunduğunuz il de bulunan eğitim kurumu ile irtibat kurmanız gerekmektedir.
Eğitim kurumunu öğrenmek için yapmanız gereken Bu Adresten. Sağ tarafta bulunan Türkiye haritasından İlinizi seçiyorsunuz, Seçtikten sonra biraz aşağı indirip " Yetki Türüne " Tıkladıktan sonra Bulunduğunuz ilin yetkili eğitim kurumu listesi en üste gelmektedir. Buradan eğitim kurumun telefonunu alıp irtibata geçebilirsiniz.
Eğitim kurumumuz uda öğrendik.
   Bulunduğunuz ilin eğitim kurumundan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

   Diğer Sağlık Personellerinin eğitim süreleri uzaktan ve yüz yüze eğitim şeklinde uygulanır ve programın içeriği ile programda görevli eğiticilerin nitelikleri Genel müdürlükçe belirlenir. İşyeri hemşireliği veya diğer sağlık personeli eğitimini toplam süresi 90 saat olarak tanımlanmaktadır. Eğitim süresinin ilk 45 saati uzaktan eğitim, son 45 saati ise yüz yüze eğitim olarak verilir. 

Eğitim programlarına başvuru:

  1. Eğitim programlarına katılmak isteyen adaylar eğitim kurumlarına aşağıdaki belgeler ile başvururlar:
    *   Adayın hangi eğitim programına katılacağını belirten ve T.C. no ile iletişim bilgilerini içeren başvuru yazısı.
      *    Diploma veya geçici mezuniyet belgesi.
        *   Adayın T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisi.
           Yukarıda belirtilen belgelerin aslı ile birlikte örneğinin getirilmesi halinde eğitim kurumları tarafından Aslı gibidir yapılır. Başvuru sırasında gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunan adayların başvurusu iptal edilir. Bu durum sonradan tespit edilirse eğitim, sınav ve belgeleri geçersiz sayılır.

              Adayların eğitim programlarına katılabilmesi için, ilgili eğitim programının başlangıç tarihinden önce eğitimini ( Okulunu ) tamamlamış ve bu eğitime ilişkin mezuniyet diploması alabilecek yeterliliğe sahip olmaları gerekmektedir. Bu duruma ilişkin gerekli inceleme,  eğitim kurumu tarafından yapılır.

              Eğitim kurumları eğitime başlayabilmek için; Genel Müdürlükçe belirlenen müfredat esas alınır. Eğitim verilecek konulara uygun eğiticiler eğitim kurumu tarafından sağlanır, teorik eğitim programını ve eğitime katılacakların listesini eğitimin başlangıç tarihinden en az üç iş günü önce Bakanlığa İSG-Katip üzerinden bildirirler.

          Eğitim programları

              Genel Müdürlükçe onaylanmamış programlarla eğitime başlanamaz. Onaylanmamış programla eğitime başlanması halinde doğacak hukuksal sorunlardan eğitim kurumları sorumludur.
              Genel Müdürlük tarafından onaylanan eğitim programının hiçbir unsurunda değişiklik yapılmaz. 
              Eğitim programları, katılımcılar tarafından kolaylıkla görülebilecek yere eğitim kurumu içerisine asılır.

              Uzaktan eğitim tamamlanmadan yüz yüze eğitime programın tümü tamamlanmadan adaylar sınava katılamazlar.

              Eğitimimizde başarı ile tamamlandı. Eğitim kurumun yapacağı işlemler eğitim kurumunu ilgilendirmektedir. Adaylar uzaktan eğitimi tamamladıktan sonra Yüz yüze eğitime geçerler Yüz yüze eğitime mümkün olduğunca katılmaya çalışın arkadaşlar.

              Eğitimimizi tamamladıktan sonra yada tamamlarken ÖSYM tarafından Takvimi takip edilip Sınav tarihini öğrenip sınavın ne zaman olduğunu ve Başvuru tarihini öğrenmemiz gerekmektedir.ÖSYM tarafından eğitim başvuru tarihini öğrendikten sonra ÖSYM sitesinden Başvuru yapacaklardır. Yine aynı şekilde ÖSYM Sınav Başvuru ücretini ödemesi gerekmektedir.

          Başvurudan sonra sınava giriş yapıyoruz Sınav giriş Belgenizi buradan indirirsiniz.

          Sınavdan sonraki talimatları buradan bakınız.

          SINAVDA BAŞARISIZ OLAN ADAYLAR:

             Sınavdan başarısız olan adaylar Eğitim kurumuna başvuru tarihinden itibaren 3 yıl boyunca ÖSYM tarafından yapılan tüm Sınavlara katılma hakkı vardır. Tabi ÖSYM sınav için tekrar ücret almaktadır.

              SORACAĞINIZ BAŞKA SORU OLURSA LÜTFEN İLETİŞİM FORMUNDAN BİZLE İLETİŞİME GEÇİNİZ.

          Hiç yorum yok: